Sunday, May 10, 2015

The Story of Berlin

Muuseum The Story of Berlin, Berliinis Saksamaal
Saksamaa ja Berliini ajalugu 800 aastat.
Oktoober 2014

See muuseum räägib ära terve Berliini ja Saksamaa ajaloo läbi kolme korruse. Eriti huvitavaks ja paeluvaks tegi muuseumi selle kujundus - mööda kordisori oli võimalik avastada kiirelt ja lühidalt ajalugu ning mööda koridori kõndides sai sisse põigata erinevatesse ruumidesse, millel oli igal oma teema ja lugu.
Näitusel olid väljapanekud igapäevaelust, tööstuse arengust, kunstist, filmindusest, sõjatehnika, sidevahendite ajalugu jne.

Kõige rohkem kujutati näitusel Hitleri-aegset Saksamaad ja suure osa näituse alla võttis endast Berliini müüri väljapanek. Tähtsal kohal olid ka väljapanekud natsi - Saksamaa juutidest. Mulle jäid kõige rohkem meelde Saksa kunsti tuba, kus lühidalt tutvustati saksa kunsti 17.- 20. sajandil ning filmituba, kus oli esimene saksa kino ning esimesed saksa must-valged filmid.

Peale näitust külastasime keset Berliini olevat pommivarjendit, mis ehitati külma sõja ajal, et kaitsta ennast USA-st tulevate rünnakute eest. Rünnakut kardeti, sest sellel ajal olid pinged väga suured lääneriikide vahel.
Näitusel tekkis tunne justkui kõnniksid läbi ajaloo iseenda ning see tegigi näituse väga huvitavaks.

Punker

Igapäevaelu 1960






http://www.story-of-berlin.de/

No comments:

Post a Comment