Wednesday, April 2, 2014

Madame Tussaud´s Londonis

 Madame Tussaud´s London
Külastamise kuupäev: 21.10.2013
Kunstnikud: vahaskulptorid, neid on väga palju

Madame Tussaud´ muuseum Londonis Baker Street´il on asutatud aastal 1835. Selle asutas Prantsuse naisskulptor Marie Tussaud. Tema esimene näitus sisaldas Prantsuse revolutsiooni suurkujusid ja kannatanuid, hiljem lisandusid sinna ka teised kuulsad inimesed nagu Horatio Nelson ja Sir Walter Scott. Mõned Marie enda tehtud skulptuurid on siiani säilinud.

Näitus oli jagatud kolmeteistkümneks eri teemaga osaks - Party (kõige kuulsamad näitlejad), Bollywood, Film (filminäitlejad), Sport, Royals (kuninglikud inimesed), Culture, Music, World Leaders, Chamber of Horror and Scream (õudustemaja, 9. ja 10.), Behind the Scenes at Madame Tussauds, Spirit of London Ride (väike lõbustuspargi atraktsioon), Marvel Super Heroes. Näitusel pidi liikuma kindlat pidi, toast tuppa. Toad olid sisutatud ja kujud olid paika pandud nii, kjustkui oleksid tegeased elus ja liiguksid nende keskel. Paljusid kujusid sai katsuda. Mulle meeldis, et näitusel oli mugav käia tänu sisustusele ja paigutusele.
Võibolla mõned kujud ei olnud sellised nagu ma ootasin, olid mõned ebatäpsused ja oleksin oodanud mõndasid teisi näitlejaid ka, mitte ainult üldtuntuid. Kuid elamus oli tõesti super, paremat poleks oodanudki!
Johnny Cash
Vladimir Putin
Dalai Laama

Brad Pitt ja Angelina Jolie

Rohhem pilte leiate siin: http://kristinjatessy.blogspot.com/search/label/London
Rohkem infot: http://www.madametussauds.com/London/PlanYourVisit/Explore/Default.aspx

No comments:

Post a Comment